1. Tee muuttoilmoitus. Yksi muuttoilmoitus riittää. Tietosi päivittyvät yhdellä ilmoituksella sekä maistraattien ylläpitämään valtakunnalliseen väestörekisterijärjestelmään ja postiin. Kun teet ilmoituksen hyvissä ajoin ennen muuttoa, varmistat postisi heti oikeaan osoitteeseen.
  • Muuttoilmoituksen voit tehdä puhelimitse numeroon 0200-71000 tai lomakkeella, jonka saat mm posteista, maistraateista ja Akseli Kiinteistöpalvelujen asiakaspalvelusta.
  • Muuttoilmoituksen voi tehdä myös internetissä postin ja väestökirjahallinnon yhteisessä verkkopalvelussa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi.
  • Uudet osoitetietosi välittyvät väestörekisterijärjestelmästä automaattisesti viranomaisille, mm. seurakuntien jäsenistä seurakunnille, ajoneuvohallintaan, Kelaan, verohallintoon sekä puolustusvoimille. Lisäksi monet eläkelaitokset, pankit, vakuutusyhtiöt, järjestöt, lehtitalot ja yritykset saavat uudet osoitteet suoraan väestörekisterijärjestelmästä.
 2. Tee sähkösopimus
 3. Tilaa kiinteän puhelimen siirto liittymätoimittajaltasi
 4. Siirrä laajakaistasopimuksesi
 5. Siirrä kotivakuutuksesi
 6. Tee myös isännöitsijälle/huoltoyhtiöön muuttoilmoitus (koskee myös nimenmuutoksia ja lapsen syntymää).
 7. Irtisano vuokrasopimuksesi, muuttoilmoitus ei ole sama kuin vuokrasopimuksen irtisanominen.
 8. Ilmoita Kelalle muuttosi, jos saat asumistukea.
 9. Irtisano autopaikkasi
 10. Peru saunavuorosi
 11. Tee osoitteenmuutokset lehdille, pankeille, ystäville ja sukulaisille – kortteja saat posteista
 12. Tyhjennä huoneisto ja siihen kaikki kuuluvat tilat (parveke, häkkikomero, kylmäkellari) kokonaan omista tavaroistasi.
 13. Muista luovuttaa kaikki huoneiston avaimet, emännän avaimet, autohallien ja autolämmityspistorasian ja postilaatikon avaimet isännöitsijän ohjeiden mukaisesti.
 14. Huolehdi siitä, että pyykinpesukoneen ja astianpesukoneen vesi- ja viemäriliittymät on tulpattu. Jos et itse saa liittymiä tulpattua, ota yhteys huoltoyhtiöön.