Asumisneuvonnan tavoitteena on asumisen turvaaminen ennaltaehkäisemällä ja ratkaisemalla asumisen ongelmia sekä opastamalla asumiseen liittyvissä asioissa.

Asumisneuvonta voi auttaa esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • vastikkeen- tai vuokranmaksuvaikeudet
  • häätöuhkatilanteet
  • asumiseen liittyvien tukien ja etuuksien hakeminen
  • muut asumisen haasteet

Asumisneuvojan palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Yhteyttä voi ottaa henkilön itsensä lisäksi myös esimerkiksi vuokranantaja.

asumisneuvoja Maura Tiuraniemi

Suomi pyrkii hillitsemään koronavirusepidemiaa ja se on aiheuttanut muutoksia myös asumisneuvontapalveluihimme. Asumisneuvonnan palvelut hoidetaan ensisijaisesti puhelin- ja sähköpostineuvontana. Ajan puhelinohjaukseen voi varata asumisneuvoja Maura Tiuraniemeltä soittamalla arkisin klo 9-16 tai sähköpostitse, puh. (02) 275 2149 / maura.tiuraniemi@akseli.fi.

Poikkeustilanteissa asiakkaita voidaan kuitenkin tavata sovitusti myös toimistoilla (Karvataskunkatu 1 Varissuolla tai Kirjurinkatu 3 Lausteella) tai kotikäynnillä. Tapaamisissa kaikkien osallistujien tulee käyttää maskia ja huolehtia turvaväleistä sekä käsihygieniasta. Mikäli ilmenee pieniäkin flunssan oireita, tulee tapaamista siirtää.

A-killan päivystykset alkavat 2.3.2021 tiistaisin klo 13–15 (Pääskyvuorenrinne 1). Lausteen päivystyksiä (Kirjurinkatu 3) ei toistaiseksi pidetä, mutta siellä on mahdollista tavata ajanvarausasiakkaita. Päivystyksessä noudatetaan samoja turvatoimia esimerkiksi maskin käytöstä kuin muillakin asiakastapaamisilla.

Asumisneuvojalta voi edelleen tilata asumistalousinfoja esim. oppilaitoksiin tai ryhmille, mutta ne hoidetaan etäyhteyksien avulla.

Akselin asumisneuvoja palvelee erityisesti Itä-Turun asiakkaita, ks. muun Turun asumisneuvontapalveluista lisää täältä.

Asumisneuvontatoiminta on mukana Aran Asumistalousneuvonta-hankkeessa (ASTA), joka tähtää vuokra-asukkaiden talousongelmien ehkäisemiseen.