Älä kaada kinkunrasvaa viemäriin

Vuosittain putkia tukkeutuu rasvoista, kun kylmä vesi kovettaa rasvan tukkeumaksi putkistoihin. Ongelma on erityisen yleistä kinkunrasvojen kanssa, mutta myös monet muut rasvat kovettuvat samalla tavalla. Koveta rasva vaikka tyhjässä maitotölkissä ja toimita se biojätteeseen tai edes sekajätteeseen.

Kierrätä oikein jouluna

  • Lahjapaperit eivät kelpaa paperinkeräykseen vaan ne tulee laittaa polttokelpoisen jätteen joukkoon. Käärepaperien roskikseen viennin kanssa ei kannata kiirehtiä, sillä joulun aikana jätettä kertyy helposti muutenkin paljon jäteastioihin.
  • Pahvilaatikot menevät pahvinkeräykseen purettuina ja litistettyinä.
  • Foliopaperit ja tuikkukynttilöiden metallikuoret sopivat metallinkeräykseen.
  • Rikkinäiset LED-valot ovat elektroniikkaromua, joka tulee viedä SER-keräyspisteeseen. Uudenvuoden tinat kuuluvat vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen. Keräyspiste näille molemmille on esimerkiksi Akselin Varissuon toimiston vieressä toimiva keräyspiste.
  • Joulukuuset saa jättää jäteastioiden viereen.

Valoa talveen turvallisesti

Älä koskaan jätä aitoja kynttilöitä tai ulkotulia valvomatta. Ulkotulien käyttö parvekkeella on kiellettyä. Tarkista, että käyttämäsi talvivalot ovat ehjiä ja käytä ulkona vain ulkotiloihin tarkoitettuja valoja.

Joulusaunat

Taloyhtiöiden joulusaunat lämmitetään perinteisesti jouluaattona. Saunoille tehdään ylimääräinen siivous aatonaattona 23.12. mukavien joululöylyjen varmistamiseksi.

Joulunaika on lomakausi myös kiinteistönhoidossa

Joululomakaudella hoidetaan vain kiireellisimmät asiat. Lumet luodaan ja pihatiet hiekoitetaan tietenkin ja lisäksi hoidetaan sellaiset työt, joiden korjaamista ei voida vaaran tai vahingon laajenemisen takia jättää hoidettavaksi arkena.