Akseli Kiinteistöpalveluiden uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty insinööri (amk), KTM Teemu Halenius. Hän aloittaa 1.3.2017. Viestintäasiantuntija Riikka Kyläheiko kävi kyselemässä hänen ensitunnelmiaan.

Onneksi olkoon nimityksestäsi! Vaikka toimenkuva on uusi, niin talo on sinulle tuttu.
– Pitää paikkansa. Siitä on jo reilut 20 vuotta, kun tulin taloon töihin kiinteistönhoidon kesäapulaiseksi. Olin silloin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi ja innokkaana ottanut vastaan kaksi kesätyötä. Päivät toimin kiinteistönhoidossa ja yöt jaoin lehtiä. Sinä kesänä opin juomaan kahvia.

Sittemmin olen toiminut Akselissa monissa tehtävissä, erityisesti rakennusautomaation ja lämmöntuotannon tehtävissä. Täällä on saanut tehdä oman osaamisen ja kiinnostuksen pohjalta monenlaista. Olen töiden ohessa opiskellut insinööriksi ja kauppatieteiden maisteriksi ja vastuualueeni ovat kehittyneet myös opintojeni myötä.

Viimeiset kymmenen vuotta olen toiminut lämpölaitoksen palveluista ja talotekniikan yksiköstä vastaavana energianhallintapäällikkönä. Viime vuosina olen toiminut myös toimitusjohtajan sijaisena ja sitä kautta päässyt jo tutustumaan tuleviin työtehtäviin.

Tuolla taustalla kuulostaa siltä, että valintasi oli aika selvä juttu.
– Vaikka toki toivoin pitkän kokemukseni painavan, niin tehtävään oli kuitenkin avoin haku ja täysimittainen rekrytointiprosessi sekä kuulemma runsaasti erinomaisia hakijoita. On mukavaa huomata, että yrityksellämme riittää vetovoimaa, ja avoin prosessi antoi hyvät lähtökohdat itselleni aloittaa työssä.

Kun olet jo nähnyt niin paljon täällä, niin mitä uutta tuleva tehtäväsi tarjoaa?
– Koska nykyinen toimitusjohtaja Mauri Kivilaakso on toiminut työssään 30 vuotta, niin on selvää, että minulla on vielä paljon opittavaa häneltä. Odotan innolla kaikkea tätä.

Yrityksen osalta toimintaympäristö tulee pitämään toimitusjohtajan valppaana. Haluamme jatkossakin tuottaa laadukkaita kiinteistöpalveluja tällä hyvin kilpaillulla alalla ja se vaatii jatkuvaa kehittymistä paremmaksi. Asiakkaiden luottamus pitää ansaita joka päivä. Yksi tulevaisuuden haasteita on myös saada parhaat työntekijät valitsemaan meidät. Siksi olemmekin aina panostaneet paljon työntekijöidemme viihtyvyyteen.

Moni työntekijä tuntuukin viihtyvän Akselilla pitkään. Nykyinen toimitusjohtaja jää keväällä eläkkeelle 30 vuoden jälkeen ja sinäkin olet ollut talossa pitkään jo nyt. Mitä siellä on niin erityistä?
– Vaikka se onkin klisee, niin täällä on oikeasti hyvä yhteishenki ja kaikki pyrkivät auttamaan toisiaan yhteisten tavoitteiden vuoksi. Myös itselleni on tärkeää luoda positiivista ilmapiiriä ympärilleni.

Mitä aiot tehdä ensimmäiseksi, kun työsi alkavat maaliskuun alussa?
– Tässä tulee onneksi pehmeä lasku uuteen tehtävään, kun perehdytys alkaa käytännössä heti joululoman jälkeen nykyisen työn ohessa. Toivottavasti olen maaliskuun alkuun mennessä ainakin saanut järjestettyä nykyisiin töihini seuraajan, sillä näitä kahta työtä ei pysty hoitamaan samaan aikaan edes kahvin voimalla.