Akseli konsernissa ollaan ylpeitä pitkään meillä viihtyvistä työntekijöistä, joita pääsemme joka vuosi palkitsemaan Keskuskauppakamarin ansiomerkeillä.

Tänä vuonna taidettiin tehdä ennätys, kun Keskuskauppakamarin ansiomerkkejä myönnettiin kymmenelle työntekijälle yhteensä 210 työvuodesta.

Mukana oli peräti viisi kultaista ansiomerkkiä 30 vuoden työstä, yksi hopeinen ansiomerkki 20 vuoden työstä ja neljä pronssista ansiomerkkiä 10 vuoden työstä.

Akseli Kiinteistöpalvelut myönsi seuraavat ansiomerkit:
kiinteistönhoitaja Tapio Laakso, kultainen ansiomerkki (30 vuotta)
kiinteistösihteeri Teija Salonen, kultainen ansiomerkki (30 vuotta)
siivooja Tuija Virtanen, kultainen ansiomerkki (30 vuotta)
siivooja Raisa Koivula, pronssinen ansiomerkki (10 vuotta)
putkiasentaja Tero Närvälä, pronssinen ansiomerkki (10 vuotta)
kiinteistönhoitaja Jouni Tauer, pronssinen ansiomerkki (10 vuotta)

Tytäryhtiö Turun Isännöintikeskus myönsi seuraavat ansiomerkit:
kirjanpidon palveluesimies Taina Ketola, kultainen ansiomerkki (30 vuotta)
kirjanpitäjä Merja Nieminen, kultainen ansiomerkki (30 vuotta)
toimitusjohtaja Kimmo Salo, hopeinen ansiomerkki (20 vuotta)
kirjanpitäjä Sari Järvinen, pronssinen ansiomerkki (10 vuotta)

Hallituksen puheenjohtaja Teppo Forss kehotti palkittuja näyttämään jatkossakin hyvää esimerkkiä ja rohkaisemaan siten muita työntekijöitä samaan.

Haastattelimme siivooja ja ryhmyri Tuija Virtasta uuteen Elina-lehteemme. Hän kertoi siinä, miten siivoojan työ vaatii sinnikkyyttä, kun koskaan ei tule valmista, vaan seuraavalla viikolla sama alkaa alusta – nyt jo 30 vuoden ajan! Tuija kertoi kuitenkin, että työn jälki jaksaa palkita vielä näidenkin vuosien jälkeen ja hän halusi erityisesti nostaa esille myös hyvän työyhteisön ja työnantajan merkityksen:

”Mukavat työkaverit ovat todella tärkeitä ja tauot heidän kanssaan rytmittävät päivää mukavasti. Työnantaja kuuntelee mielipiteitämme ja hankkii sellaiset työvälineet kuin tarpeelliseksi koemme. Kaikki henkilöstöryhmät ovat samalla viivalla ja sekä ideoita että huolia voi kertoa aina toimitusjohtajaa myöden.”

Siivooja Tuija Virtanen saa rinnuksiinsa kultaisen ansiomerkin hallituksen jäsen Nina Kalliolta.

Kysyimme kultaisen ansiomerkin saaneelta kirjanpidon palveluesimies Taina Ketolalta, mikä on muuttunut 30 vuodessa. Hän vastasi suoralta kädeltä, että kaikki on sähköistynyt. ”Alussa kaikki laskettiin itse laskimilla ja joka puolella ympärillä oli tilisiirtopinoja, joita isännöitsijät allekirjoittivat ja niitä kuljetettiin pankkiin”, Taina muistelee alkuaikojaan.

Vaikka kirjanpitäjien määrä on 30 vuodessa tuplaantunut neljästä kahdeksaan, on monien kanssa oltu täällä melkein koko aika yhdessä. Siinä on kahvipöydässä ehditty käydä läpi pitkä pätkä elämäntarinoita. Eivätkä jutut ole kahvipöydästä loppuneet vieläkään: ”Ei todellakaan.”

Kirjanpidon esimies Taina Ketola vastaanottamassa kultaisen ansiomerkin.
Kaikki tänään ansiomerkin saaneet. Ansiomerkin lisäksi palkitut saivat ylimääräisen lomaviikon.
Kolmen vuosikymmenen ansiomerkit.

Ansiomerkkien jaon jälkeen nautimme perinteisen joululounaan yhdessä koko henkilökunnan kanssa.