Kevään asiakastilaisuuden pääaiheina olivat sähköautot, sisäilma-asiat ja EU:n tietosuoja-asetus. Sähköautoista kertomaan tuli Kiinteistöliitto Varsinais-Suomesta lakimies Sanna-Mari Mannila, joka tuurasi paikalla neuvontainsinööri Matts Almgrénia.

Sähköautojen osalta käytiin aluksi läpi erilaisia sähköllä toimivia kulkuneuvoja, joita löytyy aina sähköpyöristä lataushybridiautoihin ja täyssähköautoihin. Mikäli sähköautot nousevat keskusteluun taloyhtiössä, on aluksi selvitettävä latauspaikkojen tarve ja kartoitettava sähköjärjestelmän kunto ja kapasiteetti. Sähköjärjestelmät kun eivät välttämättä suoraan kestä autonlatausta. Talotekniikkapäällikkö Tommi Kärri kertoikin Mannilan esityksen jälkeen, millaisia kartoituksia Akseli voi tarjota sähköautojen latauspisteitä harkitseville taloyhtiöille.

lakimies Sanna-Mari Mannila

Mannila kertoi erilaisista toteutustavoista ja siitä, miten ne vaikuttavat päätöksentekoon. Olennainen kysymys on, tulevatko autopaikat yhtiön vai osakkaan hallintaan. Sähkön maksaa lataaja, joten kulutuksen seurannasta ja laskutuksesta on aina sovittava etukäteen. Sähköautoista virisi myös vilkasta keskustelua ja viime kädessä on taloyhtiön päätös, halutaanko sähköautojen lataus mahdollistaa taloyhtiössä ja millä ehdoilla.

Sähköautojen jälkeen Akseli Kiinteistöpalveluiden palveluesimies Vesa Helinen kertoi, miten yrityksemme ovat varautuneet uuteen EU:n tietosuoja-asetukseen ja miten olemme huolehtineet, että myös asiakastaloyhtiömme täyttävät asetuksen vaatimukset.

Kahvitauon jälkeen Kiinteistöliitto Uudenmaan neuvontainsinööri Jari Hännikäinen puhui taloyhtiöiden sisäilma-asioista. Hän kävi läpi ilmanvaihdon toimintaedellytyksiä ja siltä pohjalta jokanaisen ja –miehen mahdollisuuksia itse parantaa sisäilman laatua. Hännikäinen esitteli yleisimmät sisäilmaongelmien aiheuttajat Sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysasetuksen pohjalta.

Akseli Kiinteistöpalvelut ja tytäryhtiö Turun Isännöintikeskus järjestävät kahdesti vuodessa taloyhtiöiden hallitusten jäsenille asiakastilaisuuden kiinteistöalan ajankohtaisista kysymyksistä. Asiakastilaisuuden esitykset ovat saatavilla hallitusten jäsenille asukassivuilla hallituksen omassa kansiossa.