Akseli Kiinteistöpalvelut Oy vastaa kaikkien Turun kaupungin Varissuon ja Lausteen tilojen kiinteistönhoidosta 1.9.2016 alkaen. Kiinteistönhoitosopimukseen sisältyy päiväkoteja, kouluja, terveysasema, kirjasto ja jäähalli. Tilat palasivat yrityksen hoitoon muutaman vuoden tauon jälkeen kaupungin uusimmassa kilpailutuksessa. Kiinteistönhoitoon kuuluu esimerkiksi piha-alueiden kunnossapito, kulutusseuranta ja ilmastointi-, vesi- ja viemärilaitteiden sekä muiden laitteiden hoito.

Akseli Kiinteistöpalvelut Oy on kiinteistöalan konserni, joka työllistää noin 100 henkilöä. Henkilökunnasta noin puolet on naisia. Entisenä aluehuoltoyhtiönä Akseli Kiinteistöpalvelut vastaa lähes kaikkien Varissuon ja Lausteen asunto-osakeyhtiöiden kiinteistönhoidosta. Vahva läsnäolo alueella on merkittävä etu myös uusien tilojen kiinteistönhoidossa.

jemicamattson2_webkaupungin tilojen vastaava kiinteistönhoitaja Jemica Mattsson

Uusien kohteiden vastaava kiinteistönhoitaja Jemica Mattsson korostaa asiakaspalvelun roolia kiinteistönhoitajan työssä: ”Asiakastyytyväisyys on tärkeintä ja se on saavutettava joka päivä. Tärkeä osa kiinteistönhoitajan työtä on olla läsnä ja kysyä asiakkaalta, mitä kuuluu. Näin asiat saadaan hoidettua heti.”

Suurin osa kohteista on päiväkoteja. Itsekin päiväkoti-ikäisen lapsen äitinä Jemica pitää mielessä, millaisessa päiväkodissa itse haluaisi lapsensa olevan. Mukavuus ja turvallisuus ovat erityisen tärkeitä pienten lasten kanssa.

Jemica pitää työssään eniten asiakaspalvelusta ja siitä, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Hän haluaa aina olla positiivinen eikä häneltä hyydy hymy sadepäivinäkään. Jemica mainitsee myös yhden erityisemmän tehtävän, jota hän koneiden parissa työskentelystä pitävänä odottaa innolla. Nimittäin kiinteistönhoitaja testaa Varissuon jäähallin väestönsuojatilojen käyttövoimakoneita muutaman kerran vuodessa.

Jemica Mattsson on toiminut Akseli Kiinteistöpalveluiden kiinteistönhoitajana kolmisen vuotta.